Тези сладки са невероятни вкусни. Чудесни са по всяко време на деня, особено ако искате да се подсладите с чая или кафето.
Необходими продукти:
300 гр брашно
300 гр мармалад от сливи (може и желе)
165 гр захар
50 гр кисело мляко
30 м. слънчогледово олио
1 яйце
½ ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Сложете содата за хляб в киселото мляко, разбъркайте и оставете да шупне.
Разбийте яйцето с миксер. Добавете захарта и бъркайте, докато получите пухкав светло жълт крем.
Прибавете към крема киселото мляко, олиото и пресятото брашно. Омесете меко тесто.
Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Пуснете фурната да се загрява на 170ºС.
Оформете от тестото топчета големи колкото много малък орех. Подредете ги върху тавата като оставяте разстояние между тях (бухват много по време на печене).
Пъхнете във фурната и печете около 20 минути, докато почнат да придобиват златист цвят.
Вземете една сладка и с остър нож издълбайте дупка откъм плоската й страна. Повторете с всички останали сладки, като събирате трохите в купичка.
Прибавете сливовия мармалад при трохите и разбъркайте.
Напълнете дупките на всички сладки и ги слепете две по две.
Сложете готовите сладки в плътно затваряща се кутия или плик, и оставете да престоят една нощ, за да омекнат.
Източник: harryandlexy.com