Домашни курабии


Домашни курабии
Снимка: supichka.com

Ароматът на току-що изпечени обикновени домашни курабии е един от ароматите, които връщат почти всички ни в детството. Затова ви предлагаме днес да върнете годините назад.

Необходими продукти:

4 броя яйца

1 чаена чаша кисело мляко

1 чаена чаша захар

3/4 чаена чаша олио

1 чаена лъжица хлебна сода

2 броя ванилии

1/2 кг брашно

Начин на приготвяне:

Пресявате брашното. Разбивате останалите продукти, добавяте малко по малко от брашното и разбивате с миксер /вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер/вилица, трябва да започнете да месите тестото с ръце. Продължавате да добавяте брашно докато получите меко тесто, от което можете да оформите топчета.

От тестото оформяте топчета с големината на орех и поставяте в тава, върху хартия за печене. Имайте предвид, че обикновените курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставите достатъчно място между тях. Намазвате курабийките с разбит жълтък и посипвате със захар. Може да ги поръсите и с орехи, или пък с нарязани на дребно сладко от портокалови корички например.

Печете обикновените домашни курабии в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.

Източник: supichka.com

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама