Ароматът на току-що изпечени обикновени домашни курабии е един от ароматите, които връщат почти всички ни в детството. Затова ви предлагаме днес да върнете годините назад.
Необходими продукти:
4 броя яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар
3/4 чаена чаша олио
1 чаена лъжица хлебна сода
2 броя ванилии
1/2 кг брашно
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното. Разбивате останалите продукти, добавяте малко по малко от брашното и разбивате с миксер /вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер/вилица, трябва да започнете да месите тестото с ръце. Продължавате да добавяте брашно докато получите меко тесто, от което можете да оформите топчета.
От тестото оформяте топчета с големината на орех и поставяте в тава, върху хартия за печене. Имайте предвид, че обикновените курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставите достатъчно място между тях. Намазвате курабийките с разбит жълтък и посипвате със захар. Може да ги поръсите и с орехи, или пък с нарязани на дребно сладко от портокалови корички например.
Печете обикновените домашни курабии в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.
Източник: supichka.com