Следвеликденски десерт: Пудинг със сух козунак


Следвеликденски десерт: Пудинг със сух козунак
Снимка: supichka.com

Ако се чудите какво да правите останалите козунаци от Великден, ето ви една лесна и вкусна идея за десерт.

Необходими продукти:

1/2 брой козунак

3 яйца 3 броя

500 мл прясно мляко

3 супени лъжици стафиди

20 грама бадеми 

1/3 чаена лъжица канела

1/3 кафена лъжица кардамон

1 супена лъжица краве масло

Начин на приготвяне:

Козунакът нарежете на едри хапки. Най-добре е да приготвите пудинга в купички за крем карамел или крем брюле. Намажете купичките с кравето масло, след което разпределете хапките козунак в купичките и добавете 1/2 от предвиденото количество прясно мляко, както и стафидите и нарязаните на ситно бадеми. Може да използвате други сушени плодове по ваш избор.

Разбивате яйцата, заедно със захарта, с помощта на вилица, тел за разбиване или миксер, след което добавяте и прясното мляко и отново разбивате. Добавете канелата и кардамона, разбъркайте, а след това разпределете така получената смес в купичките. Изчакайте около 5-10 минути, за да може козунака да поеме течността и да не изплува при печене.

Печете пудинга от сух козунак в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият златист цвят. Преди сервиране поръсете с пудра захар и нарязаните на кубчета пресни ягоди.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама