Ако се чудите какво да правите останалите козунаци от Великден, ето ви една лесна и вкусна идея за десерт.
Необходими продукти:
1/2 брой козунак
3 яйца 3 броя
500 мл прясно мляко
3 супени лъжици стафиди
20 грама бадеми
1/3 чаена лъжица канела
1/3 кафена лъжица кардамон
1 супена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Козунакът нарежете на едри хапки. Най-добре е да приготвите пудинга в купички за крем карамел или крем брюле. Намажете купичките с кравето масло, след което разпределете хапките козунак в купичките и добавете 1/2 от предвиденото количество прясно мляко, както и стафидите и нарязаните на ситно бадеми. Може да използвате други сушени плодове по ваш избор.
Разбивате яйцата, заедно със захарта, с помощта на вилица, тел за разбиване или миксер, след което добавяте и прясното мляко и отново разбивате. Добавете канелата и кардамона, разбъркайте, а след това разпределете така получената смес в купичките. Изчакайте около 5-10 минути, за да може козунака да поеме течността и да не изплува при печене.
Печете пудинга от сух козунак в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият златист цвят. Преди сервиране поръсете с пудра захар и нарязаните на кубчета пресни ягоди.
Източник: supichka.com