Този сладкиш е от онези, които се приготвят много лесно и за които може да се каже, че се готвят сами. Не изисква нито време, нито много усилия, нито пък някакви специални продукти.
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша захар
1 пакетче краве масло
2 броя яйца
2 броя ванилии
1 чаена лъжица бакпулвер
1 щипка сол
2 броя праскови
Начин на приготвяне:
Първо трябва да разбиете маслото със захарта. За тази цел е добре да извадите маслото предварително от хладилника, за да може то да омекне. При забиването е най-добре да ползвате миксер, за да преминете през тази процедура възможно най-бързо. След като разбиете маслото и захарта добавете и яйцата и отново разбийте добре.
Пресейте брашното и бакпулвера. Може да прескочите тази крачка, но така вашият сладкиш с праскови ще стане по-пухкав. Добавете към тази смес и щипката сол. Към разбитите яйца, масло и захар добавете ванилията и при непрекъснато бъркане (с миксер или тел за разбиване) малко по малко добавете и сместа с брашното. Изсипете сместа във форма за кекс.
Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете въхру изсипаната смес. Печете сладкиша с праскови в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Източник: supichka.com