Лек сладкиш с ягоди


Лек сладкиш с ягоди
Снимка: supichka.com

В сезона на ягодите ви предлагаме тази лесна рецепта за вкусен сладкиш, с която да поглезите себе си и близките си.

Необходими продукти:

2 чаени чаши нарязани ягоди

1 1/3 чаена чаша овесени ядки

2/3 чаена чаша брашно

1/3 чаена чаша захар

1/3 чаена лъжица сол

1/3 чаена лъжица джинджифил

1 супена лъжица нишесте

1 супена лъжица лимонов сок

6 супени лъжици краве масло

2 броя ванилии

За заливката:

1/2 чаена чаша пудра захар

1 брой ванилии

2 супени лъжици лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разтопявате маслото на водна баня, като го сложите в купа, която поставите в тенджера с вода на котлона. Докато маслото се разтопява смесвате сухите съставки - брашното, захарта, овесените ядки, солта, ванилиите и джинджифила на прах в купа, като ги разбъркате добре. Добавяте разтопеното масло и разбърквате добре, може да си помогнете и с ръце. В мала правоъгълна тава поставяте хартия за печене и разпределяте половината от тази смес, като притискате с ръце, за да покрие добре тавата.

Ягодите нарязвате на парченца и добавяте към тях лимоновия сок. Разпределяте половината от тях върху блата, поръсвате с нишестето и добавяте останалата половина от ягодите. Върху нея пък добавяте и останалата част от сместа с овесените ядки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути. След като сладкишът с ягоди е изпечен го изваждате от фурната и с остър нож го нарязвате на парчета.

Заливката на сладкиша е по желание. За да я приготвите в малък съд слагате лимоновия сок, пресятата пудра захар и ванилията. След като сместа заври и се получи гъст сироп с помощта на лъжица го разпределяте върху сладкиша.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама