Този сладкиш е от онези лесни и икономични десерти, които преди навлизането на евтините и готови сладкиши домакините приготвяха за нула време, за да има нещо сладичко за десерт на семейната трапеза.
Необходими продукти:
2 броя яйца
1 1/2 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица хлебна сода
1/2 чаена чаша олио
1 супена лъжица какао
1 чаена чаша мармалад
1/3 чаена чаша пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване. След това добавяте олио и отново разбивате. Разбърквате хлебната сода в киселото мляко и ги добавяте към останалите течни съставки.
Към течните съставки добавете пресятите брашно и какао и разбивате до получаване на хомогенна смес. В тава с приблизителни размери 22 на 30 см поставяте хартия за печене, изсипвате сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
След като сладкишът се изпече, го извадете от фурната и го оставете да изстине. След това с тънък дълъг нож го разрежете на два блата. Намажете долния блат с мармалад и поставете горния. Поръсете с пудра захар и нарежете на правоъгълници или ромбоиди.
Източник: supichka.com