Сладкиш от сух козунак


Сладкиш от сух козунак
Снимка: supichka.com

Седмица след Великден кухнята е пълна с великденски козунак, който леко вече е изсъхнал. Какво да направите с останалия козунак? Ето една много лесна рецепта за сладкиш.

Необходими продукти:

1 козунак (останали парчета)

5 яйца

1 литър прясно мляко

1 чаена чаша захар

Начин на приготвяне:

Във формата, в която ще печете сладкиша изсипвате 4 супени лъжици захар и карамелизирате захарта във загрята на 180 градуса фурна. Карамел се получава, когато захарта се разтопи и придобие златист цвят, не е необходимо да става кафява.

След като карамелът е готов, вадите формата от фурната и го изчаквате да изстине. Върху него накъсвате козунака на хапки и ги слагате във форма за кекс. Разбивате млякото, яйцата и захарта и изливате сместа върху надробения козунак.

Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час, докато порозовенее. След като е изпечен, го изчаквате да изстине и го обръщате в чиния за торта.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама