Седмица след Великден кухнята е пълна с великденски козунак, който леко вече е изсъхнал. Какво да направите с останалия козунак? Ето една много лесна рецепта за сладкиш.
Необходими продукти:
1 козунак (останали парчета)
5 яйца
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Във формата, в която ще печете сладкиша изсипвате 4 супени лъжици захар и карамелизирате захарта във загрята на 180 градуса фурна. Карамел се получава, когато захарта се разтопи и придобие златист цвят, не е необходимо да става кафява.
След като карамелът е готов, вадите формата от фурната и го изчаквате да изстине. Върху него накъсвате козунака на хапки и ги слагате във форма за кекс. Разбивате млякото, яйцата и захарта и изливате сместа върху надробения козунак.
Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час, докато порозовенее. След като е изпечен, го изчаквате да изстине и го обръщате в чиния за торта.
Източник: supichka.com