Козуначени мъфини


Козуначени мъфини
Снимка: harryandlexy.com

Приготвят се много по-бързо от козунака и не трябва да месим тестото до припадък, а са идеална добавка към сутрешното кафе.

Необходими продукти за 12 броя:

220 гр брашно

25 гр прясна мая

80 гр масло

80 гр кафява захар + още малко за поръсване

50 мл прясно мляко + 2 ч.л. за маята

50 мл ром (за стафидите) + 2 суп.л. (за тестото)

2 яйца

шепа стафиди (бели и черни)

ванилия

кората на един лимон

щипка сол

Начин на приготвяне:

Стафидите се накисват в ром за няколко часа. Пригответе маята.

Пресейте брашното, направете кладенче и в него сипете млякото, разбитите яйца, разтопеното масло, захарта, ванилията, щипка сол, ром, лимонена кора и бухналата мая. Всичко се разбърква добре (не е нужно да се меси) и се оставя да втаса за поне половин час. Аз го оставям покрито с кърпа в загрята на 50° и изключена фурна.

Добавете напоените с ром стафиди и разбъркайте тестото отново.

Разпределете го във формата за мъфини и го оставете отново да втаса за около 15 минути. Намажете козуначеното тесто с жълтък и поръсете със захар. След това се пече около 40 – 45 минути на 150°C, а готовите великденски козуначени мъфини се оставят да изстинат върху решетка.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама