Сладки с ябълки и канела


Сладки с ябълки и канела
Снимка: supichka.com

Тези сладки с аромат на ябълков пай са още една идея за по-полезно подслаждане на деня.

Необходими продукти

1 средно голяма ябълка

1 чаена чаша брашно

1 чаена чаша овесени ядки

120 грама краве масло

1/2 чаена чаша захар

1 яйце

1/2 чаена лъжица канела

1/2 чаена лъжица бакпулвер

1/4 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

В купа пресявате брашното заедно с бакпулвера. Добавяте към тях солта, овесените ядки, канелата, ванилията и разбърквате. Разбивате захарта, мекото краве масло и яйцето с помощта на миксер/тел за разбиване.

Смесете течната и сухата смес, като разбърквате до получаване на нееднородно тесто. Приберете тестото във фризера за минимум 30 минути, за да стегне добре. Тестото може да престои във фризера и няколко часа.

От тестото, веднага след като извадите от хладилника, оформяте топчета с големина на орех, които нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 13-15 минути, или докато ябълковите сладки придобият апетитен златист цвят.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама