Тези сладки с аромат на ябълков пай са още една идея за по-полезно подслаждане на деня.
Необходими продукти
1 средно голяма ябълка
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша овесени ядки
120 грама краве масло
1/2 чаена чаша захар
1 яйце
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В купа пресявате брашното заедно с бакпулвера. Добавяте към тях солта, овесените ядки, канелата, ванилията и разбърквате. Разбивате захарта, мекото краве масло и яйцето с помощта на миксер/тел за разбиване.
Смесете течната и сухата смес, като разбърквате до получаване на нееднородно тесто. Приберете тестото във фризера за минимум 30 минути, за да стегне добре. Тестото може да престои във фризера и няколко часа.
От тестото, веднага след като извадите от хладилника, оформяте топчета с големина на орех, които нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 13-15 минути, или докато ябълковите сладки придобият апетитен златист цвят.
Източник: supichka.com