Шоколадови пасти Сахер


Шоколадови пасти Сахер
Снимка: vkusnoteka.bg

Една от най-емблематичните торти в Австрия е торта Сахер. Направена от 16-годишния стажант-сладкар Франц Сахер за министъра на външните работи през 1832 г., тази торта с кайсиев конфитюр и шоколадови блатове е изключително популярна и до днес.

Необходими продукти:

130 г масло

90 г натурален шоколад (60 % какао)

1 и 1/4 ч.ч. захар

3 яйца

есенция ванилия

1 и 1/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

2 с.л. натурално какао

1/2 буркан кайсиев конфитюр

50 г натурален шоколад

30 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Покрийте тава с размери 40x25 см. с хартия за печене. Намаслете и поръсете леко с брашно.

Стопете на водна баня шоколада и маслото.

В друга купа разбийте яйцата, заедно със захарта и ванилената есенция. Добавете шоколадовата смес и след това брашното, разбъркано с бакпулвера на части. Накрая сложете 2 с.л. натурално какао.

Излейте сместа в тавата и печете на 160 градуса около 40 минути до готовност. Проверете с клечка.

Охладете блата и го нарежете на 24 равни квадратчета (6x4).

Загрейте кайсиевия конфитюр на котлона, докато се разтопи. Охладете.

Слепете две по две шоколадовите блокчета с конфитюр.

Стопете на водна баня шоколада. Направете хартиен пош и декорирайте с шоколадови спиралки. Поръсете с пудра захар.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама