Шоколадов чийзкейк с лешници без печене


Шоколадов чийзкейк с лешници без печене
Снимка: Polka dot kitchen

Този бърз чийзкейк без печене от нашата приятелка Диди, Polka dot kitchen, носи наслада на всички сетива. Приготвя се в 2 съда и става за отрицателно време.

Ето какво ще ви е нужно за тавичка с около 8 парчета:

За крема:

400 г заквасена сметана

125 г крема сирене

200 г черен шоколад

2 пълни с.л. какао

За основата:

90 г бисквити

60 г овесени ядки

100 г кокосово масло

30 г кокосови стърготини

*можете да използвате и само бисквитки и масло

шепа лешници за поръсване (може да запечете преди да ги начупите/нарежете/наситните в робот за допълнителен вкус)

Начин на приготвяне:

Разтопете леко маслото и смесете в блендер или на ръка с останалите продукти за основата до получаване на текстура като мокър пясък.

Изберете тавичка с размери около 20 х 30 см и притиснете хубаво към дъното.

В купа с миксер разбийте сметана с крема сиренето.

През това време разтопете на водна баня/в микровълнова 200 г черен шоколад. Добавете на тънка струя шоколада към крема сиренето и сметаната при постоянно бъркане. Добавете какаото и разбъркайте до хомогенна смес.

Залейте основата с шоколадовия крем. Поръсете с лешниците. Охладете в хладилник поне за 1-2 часа и... нападайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама