Този бърз чийзкейк без печене от нашата приятелка Диди, Polka dot kitchen, носи наслада на всички сетива. Приготвя се в 2 съда и става за отрицателно време.
Ето какво ще ви е нужно за тавичка с около 8 парчета:
За крема:
400 г заквасена сметана
125 г крема сирене
200 г черен шоколад
2 пълни с.л. какао
За основата:
90 г бисквити
60 г овесени ядки
100 г кокосово масло
30 г кокосови стърготини
*можете да използвате и само бисквитки и масло
шепа лешници за поръсване (може да запечете преди да ги начупите/нарежете/наситните в робот за допълнителен вкус)
Начин на приготвяне:
Разтопете леко маслото и смесете в блендер или на ръка с останалите продукти за основата до получаване на текстура като мокър пясък.
Изберете тавичка с размери около 20 х 30 см и притиснете хубаво към дъното.
В купа с миксер разбийте сметана с крема сиренето.
През това време разтопете на водна баня/в микровълнова 200 г черен шоколад. Добавете на тънка струя шоколада към крема сиренето и сметаната при постоянно бъркане. Добавете какаото и разбъркайте до хомогенна смес.
Залейте основата с шоколадовия крем. Поръсете с лешниците. Охладете в хладилник поне за 1-2 часа и... нападайте.