Днес с Polka dot kitchen сме ви подготвили един изненадващ, но изпробван и одобрен десерт, който съчетава две любими неща – наситено шоколадова брауни основа и плътен чийз крем, който образува полутечен център. Приготвя се много лесно, а най-важното е да уцелите времето за печене, за да запази правилната текстура. Но повярвайте ми – искате да го опитате.
За брауни в тавичка 10х30 см. ще са ви необходими следните продукти:
За браунито:
160 г черен шоколад/кувертюр
4 с.л. кокосова захар
4 с.л. кокосово масло
2 яйца
1/3 ч.л. сол
80 г лимецово брашно
1 ч.л. бакпулвер
За чийз слоя:
270-300 г крема сирене
3 с.л. кокосова захар
1 яйце
80 г бял шоколад, на парченца
Ванилия
Начин на приготвяне:
Подгответе си на котлона бенмъри с тенджера с вода и купа над нея.
Нарежете черния шоколад на парченца и го поставете в купата, добавете захарта и маслото към него и разбъркайте до пълно разтапяне на шоколада. Премахнете от котлона. След като леко охладите за около 2-3 мин. шоколада, добавете към него двете яйца едно по едно при постоянно разбъркване с миксер. Добавете солта, бакпулвера и брашното и разбъркайте до постигане на хомогенна, разтеглива, гъста смес.
За подготовката на чийз слоя в чиста купа разбийте с миксер за 1-2 мин. крема сиренето, след което добавете яйцето, захарта и ванилията. Когато кремът е хомогенен, добавете наситнения шоколад и разбъркайте добре.
Застелете леко намазнена тавичка с хартия, така че тя да залепне плътно. Добавете половината от брауни сместа и разстелете равномерно в тавичката. Отгоре намажете с чийз крема. Над него добавете внимателно остатъка от брауни сместа и с клечка за зъби направете хоризонтални линии по цялата площ, а после и вертикални, за да се комбинират двете смеси.
Запечете в предварително загрята фурна на 190*С с вентилатор за около 17-20 минути.
Охладете и се насладете, а обещаваме ви – ще ви хареса!
За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Facebook и Instagram страниците ѝ.