Необходими продукти:
800 гр чорбаджийски чушки, нарязани на парчета
2 кг изпечени червени (зелени) чушки, нарязани
2 кг домати, смлени
200 мл олио
200 мл винен оцет
200 гр захар
60 гр сол
3-4 зърна бахар
5 гр черен пипер
2-3 дафинови листа
1 глава чесън, нарязана на дребно
1 връзка магданоз, ситно нарязана
Начин на приготвяне:
Доматите се сваряват до сгъстяване, прибавят се олиото, оцетът, захарта, черният пипер, бахарът, дафиновият лист и се варят 10-15 минути. Прибавят се чушките и се варят 5 минути. Прибавят се чорбаджийските чушки, разбъркват се и се доваряват още 5 минути. Накрая се прибавят чесънът и магданозът. След като сместа изстине, се сипва в буркани. Затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути.