Бързи кисели краставички без варене


Бързи кисели краставички без варене
Снимка: iStock/Guliver

Тези хрупкави кисели краставички се приготвят много лесно и им трябват само 24 часа в хладилник, за да бъдат готови за консумация. Може да ги съхранявате на студено няколко месеца, но е най-добре да се изядат в рамките на 1 месец.

Необходими продукти:

1 1/4 чаши вода

1/3 чаша ябълков оцет

1 1/2 супени лъжици сол

1 супена лъжица мед

4-5 скилидки чесън

900 грама корнишони (може да използвате и обикновени краставици, нарязани на тънки шайби)

пресен копър (цвят копър или 2 чаени лъжици сушен копър)

1/2 чаена лъжица чили на люспи

Начин на приготвяне:

Направете саламура, като в тенджера сипете водата, оцета, солта и меда. Оставете сместа да заври и отстранете от котлона.

Вземете 2 чисти буркана и на дъното сложете скилидки чесън, копър и чили. След това плътно наредете корнишоните/нарязаните краставици.

Налейте саламурата в бурканите, трябва напълно да покрие краставичките. Тъй като след това няма да варите бурканите, не трябва да оставяте разстояние между зеленчуците и гърлото на буркана.

Хубаво затворете бурканите и ги сложете в хладилник за най-малко 24 часа, преди да консумирате киселите краставички. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама