Тези хрупкави кисели краставички се приготвят много лесно и им трябват само 24 часа в хладилник, за да бъдат готови за консумация. Може да ги съхранявате на студено няколко месеца, но е най-добре да се изядат в рамките на 1 месец.
Необходими продукти:
1 1/4 чаши вода
1/3 чаша ябълков оцет
1 1/2 супени лъжици сол
1 супена лъжица мед
4-5 скилидки чесън
900 грама корнишони (може да използвате и обикновени краставици, нарязани на тънки шайби)
пресен копър (цвят копър или 2 чаени лъжици сушен копър)
1/2 чаена лъжица чили на люспи
Начин на приготвяне:
Направете саламура, като в тенджера сипете водата, оцета, солта и меда. Оставете сместа да заври и отстранете от котлона.
Вземете 2 чисти буркана и на дъното сложете скилидки чесън, копър и чили. След това плътно наредете корнишоните/нарязаните краставици.
Налейте саламурата в бурканите, трябва напълно да покрие краставичките. Тъй като след това няма да варите бурканите, не трябва да оставяте разстояние между зеленчуците и гърлото на буркана.
Хубаво затворете бурканите и ги сложете в хладилник за най-малко 24 часа, преди да консумирате киселите краставички.