Пъстроцветна, много вкусна и засищаща салата, която би могла да се поднесе и като лека вечеря.
Необходими продукти:
10 броя пилешки бонфиленца
свежа салата микс от рукола, спанак, радичио, айсберг
200 г чери домати
1 авокадо
1 краставица
шепа кедрови ядки
30 мл зехтин
2 с.л. бял балсамов оцет
сол на вкус
черен пипер
(добавка, по желание, сушени, червени боровинки)
Начин на приготвяне:
Поръсете пилешките бонфиленца със сол и черен пипер, намажете ги със зехтин и ги изпечете на силно загрят тиган от двете страни за 2-3 минути. Отстранете ги.
В купа смесете различните видове салати или готов салатен микс. Нарежете чери доматите, краставиците и авокадото. Поръсете със сол. Добавете нарязаните пилешки бонфиленца и поръсете с кедрови ядки. По желание добавете и сушени, червени боровинки за повече сладост. Полейте със струя зехтин и две лъжици бял балсамов оцет. Разбъркайте добре и поднесете.
Източник: vkusnoteka.bg