Салата с патладжан и сос тахини


Салата с патладжан и сос тахини
Снимка: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Една вкусна салата за любителите на патладжана.

Необходими продукти за 4 порции:

4 не много големи патладжана (по 1 на порция)

2 с.л. ситно нарязан магданоз

зехтин

2 домата

за сос тахини:

2 с.л. сусамов тахан

около 4-5 с.л. вода

1 с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън

щипка черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Изпечете целите патладжани на 220-230 градуса. Оставете ги да изстинат и ги обелете, като запазите дръжката. Срежете патладжана на две по дължина, като го оставите свързан в горната част с дръжката. Поставете по един патладжан в чиния, разполагайки го разтворен подобно на ветрило.

Пригответе соса тахини: първо сложете в купичка 2 с.л. сусамов тахан (той е под формата на много гъста паста), добавете лимоновия сок и водата, лъжица по лъжица, като разбърквате след всяка много добре докато се получи консистенция на средно гъст сос, добавете сол на вкус, щипка черен пипер и счуканата скилидка чесън. Ако обичате по.кисело или по-силно изявен чеснов вкус, можете да си добавите още малко лимонов сок и/или пасиран чесън.

Патладжаните се поливат със сос тахини и поръсват със ситно нарязан магданоз. Отстрани се гарнират с нарязан на малки кубчета домат и всичко се поръсва леко със зехтин.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама