Рецептата, която ви предлагаме днес, е изключително лесна и подходяща за сезона.
Необходими продукти:
3 бр големи патладжана
черен пипер
сол
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
150 г козе сирене
30 мл течен мед
връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Измийте патладжаните и ги нарежете на две половини по дължина, заедно с дръжките, за повече естетика.
Покрийте голяма тава с хартия за печене. Направете диагонални разрези върху половинките патладжан, но не до дъно и след това отново диагонално, така че да се получат квадратчета.
Поръсете с черен пипер и сол. Стиснете скилидките чесън и ги натрийте във вътрешността на половинките патладжан. Полейте обилно със зехтин и пъхнете тавата във фурната.
Печете ги около 40 минути, след това ги обърнете внимателно с вилица, за да омекнат добре и от долната страна. След това отново ги завъртете. Ако е необходимо полейте с още малко зехтин и превключете за много кратко на горен нагревател. Внимавайте да не ги изгорите. Размачкайте леко с вилица вътрешността на патладжанените половинки и поръсете с натрошено козе сирене. Допечете още около 10 минути на горен и долен нагревател и ги извадете. Бръкнете с вилица в меда и направете леки кръгове върху патладжаните. Поръсете със ситно нарязан, пресен магданоз.
Източник: vkusnoteka.bg