Пълнени патлаждани по италиански


Пълнени патлаждани по италиански

Вкусно пролетно ястие, което идеално се комбинира с бяло вино.

Необходими продукти:

4 патладжана

около 200 гр кайма

1 яйце

настърган кашкавал

около 30-тина гр чисто масло

2-3 с.л. галета

сол

черен пипер

за сос бешамел: 600 мл прясно мляко, бучка масло, 2 с.л.(с връх) брашно,сол, щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на половина, издълбайте ги внимателно, подправете със сол и ги поставете с отвора надолу да постоят около 15-тина минути, за да изтече горчивия сок. След това ги измийте и подсушете.

Пригответе сос бешамел, като разтопите маслото на огъня, сложите брашното да се запържи и после постепенно, при непрекъснато бъркане добавяте прясното мляко, като внимавате сместа да не стане на бучки. Подправете със сол на вкус и щипка индийско орехче и оставете на слаб огън соса, бъркайки непрекъснато, докато придобие гъстотата на крем супа.

Оставете бешамела да изстине. След това прибавете каймата, яйцето, настъргания кашкавал (аз прибавих освен кашкавала и 2 с.л. настърган пармезан), сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа много добре. Ако желаете, може да добавите и малко от издълбаната част на патладжаните, нарязана на дребни кубчета.

Напълнете патладжаните със сместа. Поставете ги в тава.

Сложете върху напълнените патладжани много тънки резенчета масло, поръсете ги с галета.

Сложете съвсем малко вода на дъното на тавичката.

Печете патладжаните на 180 градуза за около 30-40 минути. Те трябва да образуват златиста коричка.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама