С тази дроб сарма ще вземете акъла на гостите си


С тази дроб сарма ще вземете акъла на гостите си
Снимка: iStock

Необходими продукти:

агнешки дреболийки

200 г печурки

300 г ориз

1 връзка пресен зелен лук

1 китка пресен джоджен

1 ч.л. червен пипер

сол

черен пипер - на вкус

200 мл олио

900 мл гореща вода

Вижте още: Уникално вкусен козунак на конци без месене

Начин на приготвяне:

Агнешките дреболийки се сваряват в подсолена вода. След като изстинат, се нарязват на ситно.

Гъбите се нарязват на филийки, лукът и джодженът се наситняват.

В горещо олио се запържват гъбите и лукът, добавя се оризът, за да се запържи, овкусява се с червения, черния пипер и солта.

Прехвърля се в тавата за печене, добавят се дреболийките и джодженът, сипва се водата, разбърква се и се слага да се пече на 180 градуса, докато оризът поеме водата и се сготви добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама