Необходими продукти:
агнешки дреболийки
200 г печурки
300 г ориз
1 връзка пресен зелен лук
1 китка пресен джоджен
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер - на вкус
200 мл олио
900 мл гореща вода
Вижте още: Уникално вкусен козунак на конци без месене
Начин на приготвяне:
Агнешките дреболийки се сваряват в подсолена вода. След като изстинат, се нарязват на ситно.
Гъбите се нарязват на филийки, лукът и джодженът се наситняват.
В горещо олио се запържват гъбите и лукът, добавя се оризът, за да се запържи, овкусява се с червения, черния пипер и солта.
Прехвърля се в тавата за печене, добавят се дреболийките и джодженът, сипва се водата, разбърква се и се слага да се пече на 180 градуса, докато оризът поеме водата и се сготви добре.