Руска торта с ронливо тесто


Руска торта с ронливо тесто
Снимка: harryandlexy.com

Тази руска торта върви идеално с кафе, чай или горещ шоколад.

Необходими продукти:

за блата:

400 гр брашно

200 гр захар

180 мл олио

40 гр какао

1 пакетче бакпулвер

1 яйце

за крема:

500 гр кварк (ако не намерите, заменете с 250 гр крема сирене за мазане и 250 гр заквасена сметана)

250 гр захар

250 гр масло

3 яйца

1 пакетче ванилов пудинг

1 пакетче ванилова захар

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера и какаото в дълбока купа. Разбийте яйцето и го прибавете заедно с олиото и захарта към брашното.

Разбъркайте първо с лъжица, а после доомесете с ръка. Ще получите доста ронливо тесто.

Извадете си форма за печене (около +/- 26 см. диаметър). Изрежете и сложете на дъното хартия за печене. Изсипете във формата ¾ от тестото и го разстелете гладко по дъното и по стените, като притискате с ръка.

За да приготвите крема сложете мекото масло в купа. Прибавете захарта и разбъркайте с миксер. Постепенно добавяйте една по една и останалите съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Изсипете крема във формата. Той сам ще се разлее равномерно. Не е нужно да е идеално гладко отгоре. Последната част от тестото намачкайте с ръка на едри трохи. Посипете ги върху цялата торта.

Печете в предварително загрята фурна на 200ºC за около 50 мин.

След като я извадите, оставете да изстине във формата. По време на охлаждането тортата ще спадне по средата – това е съвсем нормално. Нарежете и сервирайте.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама