С ниско съдържание на мазнини и още по-ниско на холестерол, спанакът е богат на ниацин (витамин В3) и цинк, също на протеини, фибри, витамини А, С, Е и К, тиамин (витамин В1), витамин В6, фолиева киселина, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, мед и манган. С други думи - пълен е с добри неща за цялото тяло. (Научете ТУК още за ползите му)
Яйцата също са незаменима част от менюто на всеки човек, който иска да бъде здрав. Научете ТУК защо.
Ето защо днес ви предлагаме една лесна и много полезна пролетна рецепта.
Необходими продукти:
5 яйца
400 г спанак
100 г масло
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете спанака, измийте го и го нарежете.
Загрейте маслото в тигана, добавете спанака и го задушете, докато омекне. Прибавете яйцата върху спанака и разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и черен пипер.