Разядка с тиквички


Разядка с тиквички
Снимка: supichka.com

Разядката с тиквички може да бъде свежо начало на всяко меню. Тя може да бъде и салата, мезе към любимия аператив. Приготвя се бързо и лесно, а резултатът е наистина вкусен, в пълен синхрон с вкуса на българската национална кухня.

Необходими продукти:

1 тиквичка

100 грама извара

 

3 скилидки чесън

1/2 чаена чаша орехи

1/3 връзка копър

Начин на приготвяне:

Измивате добре тиквичката, отрязвате двата края и я нарязвате на едри парчета. Варите в подсолена вода за около 5-10 минути.

Междувременно почиствате чесъна и начуквате орехи. Сварените тиквички отцеждате много добре от водата. С помощта на блендер пюрирате. Ако нямате блендер може да намачкате тиквички с вилица или преса за картофи, докато получите каша от тиквички.

В купа разбърквате тиквички, заедно с изварата, счуканите орехи и чесън, копъра и 1/3 чаена лъжица сол. Разбърквате добре, за да се смесят добре съставките.

Източник: supichka.com

 


Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама