Разядката с тиквички може да бъде свежо начало на всяко меню. Тя може да бъде и салата, мезе към любимия аператив. Приготвя се бързо и лесно, а резултатът е наистина вкусен, в пълен синхрон с вкуса на българската национална кухня.
Необходими продукти:
1 тиквичка
100 грама извара
3 скилидки чесън
1/2 чаена чаша орехи
1/3 връзка копър
Начин на приготвяне:
Измивате добре тиквичката, отрязвате двата края и я нарязвате на едри парчета. Варите в подсолена вода за около 5-10 минути.
Междувременно почиствате чесъна и начуквате орехи. Сварените тиквички отцеждате много добре от водата. С помощта на блендер пюрирате. Ако нямате блендер може да намачкате тиквички с вилица или преса за картофи, докато получите каша от тиквички.
В купа разбърквате тиквички, заедно с изварата, счуканите орехи и чесън, копъра и 1/3 чаена лъжица сол. Разбърквате добре, за да се смесят добре съставките.
Източник: supichka.com