Свежо и леко предложение за салатка.
Необходими продукти за 4-5 порции:
3-4 тиквички средна големина
около 2 шепи рукола
1 шепа едро счукани печени лешници
около 100 150 гр натрошено сирене
сол на вкус
за дресинга:
5 с.л. зехтин
3-4 с.л. балсамов оцет
1 счукана скилидка чесън
1 ч.л. дижонска горчица
1/3 ч.л. прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват, подсушават и нарязват с остър нож по дължина на много тънки резени (слайсове). Гриловат се на сух грил тиган или на скара. Когато изстинат се поставят в салатно плато, посоляват се леко.
Руколата се измива, подсушава и се прибавя при тиквичките. Добавят се ядките и натрошеното сирене.
Продуктите за дресинга се слагат в бурканче, което затваря с капак и се разклаща енергично като шейкър, докато всички съставки се смесят добре. Салатата се залива с дресинга и се сервира веднага.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg