Пържен черен дроб с лук


Пържен черен дроб с лук
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как се приготвя тази много вкусна рецепта. Ако обичате черен дроб, със сигурност ще ви хареса

Необходими продукти:

750 гр черен дроб

3 глави кромид лук

2 кафени чашки олио

1/2 връзка магданоз

2 кафени чашки брашно

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистеният от големите кръвоносни съдове дроб се нарязва на филийки, които се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашното и се изпържват в загрятата мазнина. Поставят се в тавичка с капак.

Лукът се нарязва и се задушава в прецедената мазнина от пърженето на дроба. Разбърква се с дребно нарязания магданоз и сол на вкус. След това се поставя върху изпържения дроб. Ястието се похлупва с капак и се поднася със съда, в който е приготвено.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама