Вкусна рецепта за любителите на гъбите.
Необходими продукти за 5 порции:
700 гр пресни гъби
100 гр масло
50 мл олио
150 гр сирене
4 яйца
200 гр лук
100 мл прясно мляко
100 гр кашкавал
сол на вкус
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
След като се измият и почистят, гъбите се нарязват на парчета и се задушават в малко подсолена вода, а лукът, нарязан на дребно, се задушава отделно в олио. Смесват се и към тях се прибавят натрошеното сирене, 2 яйца, 50 мл прясно мляко, ситно нарязан магданоз и сол.
Ястието се изсипва в тава и се залива с останалото прясно мляко, в което са разбити другите 2 яйца. Покрива се с парченца от останалото масло и се настъргва кашкавал.
Пече се в средно загрята фурна около 30 минути.