Пълнозърнести крекери


Пълнозърнести крекери
Снимка: supichka.com

Най-вкусните, най-бързите, най-лесните пълнозърнести крекери.

Необходими продукти:

1 чаена чаша пълнозърнесто брашно

1 супена лъжица ленено семе

1 супена лъжица сусам

1/4 чаена чаша прясно мляко

1/2 чаена лъжица сол

1/2 кафена лъжица захар

1 чаена лъжица бакпулвер

2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Пресявате брашното и бакпулвера. Изсипвате го в купа, в която добавяте солта, захарта и семената. Към тази смес добавяте зехтина и прясното мляко, като разбърквате добре. От сместа замесвате тесто, което оставяте за около 10-15 минути в хладилника.

От тестото с ръце оформяте малки сплескани плоски бисквити, които нареждате в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Важно е да не оставяте пълнозърнестите соленки на топчета преди печене, защото по време на печене те много се надигат и ще загубят формата си. Друг (по-мързелив) вариант за оформяне на пълнозърнестите соленки е да оформите тестото във формата на салам и да го нарежете на тънки филийки, който да наредите в тава. Така са приготвени и соленките на снимката.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, докато пълнозърнестите соленки придобият лек златист цвят.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама