Най-вкусните, най-бързите, най-лесните пълнозърнести крекери.
Необходими продукти:
1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
1 супена лъжица ленено семе
1 супена лъжица сусам
1/4 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена лъжица сол
1/2 кафена лъжица захар
1 чаена лъжица бакпулвер
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното и бакпулвера. Изсипвате го в купа, в която добавяте солта, захарта и семената. Към тази смес добавяте зехтина и прясното мляко, като разбърквате добре. От сместа замесвате тесто, което оставяте за около 10-15 минути в хладилника.
От тестото с ръце оформяте малки сплескани плоски бисквити, които нареждате в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Важно е да не оставяте пълнозърнестите соленки на топчета преди печене, защото по време на печене те много се надигат и ще загубят формата си. Друг (по-мързелив) вариант за оформяне на пълнозърнестите соленки е да оформите тестото във формата на салам и да го нарежете на тънки филийки, който да наредите в тава. Така са приготвени и соленките на снимката.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, докато пълнозърнестите соленки придобият лек златист цвят.
Източник: supichka.com