Пълнено пиле с кайма


Пълнено пиле с кайма

Обичате пиле, но искате нещо по-интересно. Ето една рецепта, която да пробвате.

Необходими продукти:

1 пиле

за плънката:

150-200 гр кайма

1 яйце

20 гр стафиди

1 пилешки бульон

1 с. л. галета

1 щипка от подправката “7 аромата”

1/2 китка магданоз

1 глава лук

1 морков

1 щипка черен пипер

за намазване на пилето:

1 с. л. мед

50 мл олио

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

сокът на 1/2 лимон

за салатата:

листа салата

листа китайско зеле

светъл оцет

за дресинга:

1 зелена кисела ябълка

50 мл зехтин

сокът на 1/2 лимон

за украса:

резени лимон

стрък копър

и друго пожелание

Начин на приготвяне:

Сложете пилето с корема нагоре. Започнете да отлепвате кожата от шията към крилата до средата на бутчетата.

Поставете каймата в дълбока купа. Прибавете яйцето и галетата. Срежете стафидите наполовина и ги изсипете при каймата. Прибавете магданоза и лука, нарязани наситно, както и настъргания на едро ренде морков. Овкусете каймата с малка щипка от подправката “7 аромата”, стрито на прах бульонче и черен пипер. Омесете хубаво.

Сложете малък тиган на котлона да загрява. Изсипете морковите и лука. Сложете капак, за да се задушат зеленчуците, да им се изпари водата и да се запекат леко. Когато са готови, ги изсипете в съд, да се охладят.

Охладената смес прибавете в купата с каймата. Разбъркайте добре. Напълнете пилето.

В малка купичка сипете меда, 50 мл олио, щипка сол, щипка черен пипер и сока от 1/2 лимон. Разбийте с тел. С тази смес ще намажете пилето.

Пригответе тавичката, в която ще се пече пилето. Намажете дъното с мазнина и преместете пилето в тавичката. Съберете крачетата, а краищата на крилата завийте с домакинско фолио. Намажете пилето с приготвената смес и покрийте тавичката с лист фолио. Печете 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато пилето е готово, махнете фолиото и върнете тавичката във фурната за още 5 минути.

В каната на пасатора сложете нарязана зелена ябълка, 50 мл зехтин, сока на 1/2 лимон, 5-6 стръка магданоз, много малко вода, 1 ч. л. лъжичка мед и пасирайте до еднородна смес. В голяма купа накъсайте листа свежа салата, нарежете наедро листа китайско зеле, поръсете с кедрови ядки, светъл оцет и дресинга, който сте приготвили.

Сервирайте пилето със салата и резени лимон. Украсете със стрък копър.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама