Пухкав като облак тутманик, досущ като от едно време


Пухкав като облак тутманик, досущ като от едно време
Снимка: iStock

Няма как да си изкривим душата - българите просто обожаваме тестени закуски! Независимо дали говорим за бухти, мекици, тутманик, или баница, те просто присъстват в ежедневното ни меню. Днес ще ви представим една изключително лесна рецепта за пухкав като облак тутманик. 

Необходими продукти:

3 ч.ч. пресято брашно

50 гр. масло

50 гр. мас 

1 кофичка кисело мляко

1 бр. бакпулвер

1 ч.л. захар

200 гр. сирене

сол

Вижте още: 3 начина да печете картофи като Джейми Оливър

Начин на приготвяне:

Първо смесете маслото и маста, които трябва хубаво да се разтопят. Това може да стане във фурната или в микровълнова печка.

Пресейте брашното и смесете в голяма купа с останалите съставки. Към тях се добавя и разтопената мазнина.

Бъркайте много хубаво, за да получите хомогенна смес. След това изсипете в тавичка, предварително покрита с хартия за печене.

Сложете в загрята фурна и печете на 200 градуса, докато си хване златиста коричка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама