Домашните пастети са от онези неща, при които можем да импровизираме до безкрай. С месо или без, с млечни продукти или без, с животински продукти или без – комбинациите са необятни.
С авокадо и спанак
Необходими продукти:
2 варени яйца
2 шепи пресен спанак
200 г извара
1 авокадо
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пасирайте до хомогенност.
Намажете върху филийка или поднесете като разядка.
Пикантна бобена паста с табаско и маслини
Необходими продукти:
1 консерва червен боб
50 гр черни маслини
50 гр извара
табаско
сол по желание
розмарин и крекери за декорация и поднасяне по избор
Начин на приготвяне:
Пасирайте боба, маслините, изварата и табаското до хомогенна паста.
Поднесете като разядка преди основното ястие или намажете на крекери, вместо коктейлни хапки.
Пастет от пилешки дробчета
Необходими продукти:
400 гр пилешки дробчета
3-4 сушени сини сливи без костилки
3 с.л. рикота
2 с.л. тахан по желание
щипка пушен червен пипер
щипка куркума
хималайска сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете пилешките дробчета в подсолена вода за около 20 минути на среден огън.
Отцедете водата и измийте дробчетата добре.
С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот пюрирайте всички продукти до постигане на желаната хомогенност. Колкото по-гладък искате да е пастета, толкова по-дълго трябва да пюрирате продуктите.
Поднесете пастета с домашни крекери или с пълнозърнест хляб по избор.
Автор: София Йотова, foodieboulevard.com