Праз с ориз, маслини и сушени домати


Праз с ориз, маслини и сушени домати
Снимка: vkusnoteka.bg

Абсолютна класика, но не съвсем. Този прочит включва ароматни маслини и сушени домати - чудесна есенна гозба.

Необходими продукти:

1 връзка пресен лук

1 морков

30 мл. зехтин

3 стръка праз лук

1 домат

100 г черни маслини, без костилки

3 скилидки чесън

50 г сушени домати

1 кафена чаша ориз

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол

2 кафени чаши вода

Начин на приготвяне:

Подгответе си продуктите. Почистете и нарежете пресния лук и моркова на парченца.

Обелете праза и го нарежете на шайби. Оставете го настрана.

Нарежете маслините на четвъртинки, а сушените домати на парчета. Обелете и нарежете на филийки скилидките чесън. Обелете домата и го нарежете на ситно.

Почистете ориз Баланс и го измийте, с помощта на цедка.

Задушете в малко зехтин и вода пресния лук и моркова, до омекване. Добавете шайбите праз лук и задушете за няколко минути, без да бъркате прекалено много.

След това добавете маслините, чесъна и сушените домати.

Оставете да покъкри още минута, две и излейте доматите. Подправете с черен пипер, сол и червен пипер.

Накрая добавете ориза и налейте 2 кафени чаши вода.

Разбъркайте и намалете котлона на минимум. Гответе под капак 30 минути, до готовност на ориза.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама