Ориз с праз лук


Ориз с праз лук

Необходими продукти:

1 ч.ч. кафяв ориз

2 големи стръка праз

5-6 пресни листа от червено цвекло

1 ч.л. мащерка

сол

черен пипер

олио или зехтин

Начин на приготвяне:

Накиснете ориза в гореща вода за около 1 час. Сложете отцедения ориз в тенджера и сипете около чаша и половина вода. Поставете капака на тенджерата и варете на слаб огън, докато оризът започне да омеква.

Нарежете праза и листата на едро. В голяма купа объркайте ориза, праза и листата. Подправете със сол и пипер на вкус. Полейте със зехтин или олио.

Разбъркайте и сипете в онгеопорна тава с диаметър около 20 см добавете малко вода - около 100 мл. Печете на 180 градуса за около 30 минути. Поръсете с едро смлените орехи и запечете, докато придобият златист цвят.

Сервирайте ориза топъл или студен. 

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама