Необходими продукти:
1 ч.ч. кафяв ориз
2 големи стръка праз
5-6 пресни листа от червено цвекло
1 ч.л. мащерка
сол
черен пипер
олио или зехтин
Начин на приготвяне:
Накиснете ориза в гореща вода за около 1 час. Сложете отцедения ориз в тенджера и сипете около чаша и половина вода. Поставете капака на тенджерата и варете на слаб огън, докато оризът започне да омеква.
Нарежете праза и листата на едро. В голяма купа объркайте ориза, праза и листата. Подправете със сол и пипер на вкус. Полейте със зехтин или олио.
Разбъркайте и сипете в онгеопорна тава с диаметър около 20 см добавете малко вода - около 100 мл. Печете на 180 градуса за около 30 минути. Поръсете с едро смлените орехи и запечете, докато придобият златист цвят.
Сервирайте ориза топъл или студен.
Източник: sundaybakeclub.com