Бърза, лесна и много вкусна рецепта, която да приготвите, ако спазвате пости или просто ви се хапва нещо вегетарианско.
Необходими продукти:
400 г грах
1 глава кромид лук
1 морков
2 супени лъжици брашно
1 домат
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица
1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за грах яхния е подготовката на зеленчуците. Почиствате и нарязвате лука и моркова на дребно, след което изсипвате нарязаните зеленчуци в тенджера със сгорещено олио. Задушавате зеленчуците за около 5 минути. Добавяте и брашното, като бъркате непрекъснато и много старателно, за да не се получат бучки.
След това добавяте граха и червения пипер, разбърквате добре и добавяте вода, колкото да покрие граха. След като заври, слагате нарязаните на ситно домати, около една чаена лъжичка сол и оставяте да ври до пълно сваряване на граха (за по-сигурно пробвайте едно-две зрънца).
След като яхнията е сварена, сваляте тенджерата от котлона и добавяте нарязания на ситно копър.
Източник: supichka.com