Наистина много вкусно, а и лесно за приготвяне, телешкото с грах е ястие, което ще зарадва семейството и ще превърне обяда в специален.
Необходими продукти:
500 грама телешко месо
800 грама грах
2 глави кромид лук (или една връзка пресен лук)
2 моркова
3 домата
1/2 чаена чаша олио
1 чаена лъжица червен пипер
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е подготовката на телешкото месо. Измийте го и го нарежете на едри кубчета. Почистете и нарежете на ситно лука, след което в тенджера сгорещете олиото, добавете лука, месото и запържете за около 3-4 минути, след което добавете вода, която добре да покрие месото. Оставете да къкри на слаб огън за около час, докато се свари. От време на време разбърквайте и внимавайте месото да не остане без вода, ако е нужно долейте.
Почистете морковите, нарежете ги на ситно и ги добавете към телешкото. Идва моментът, в който трябва да добавите граха. Най-добре е да ползвате замразен грах, тъй като той увира най-бързо, но ако имате под ръка грах в буркани, то спокойно можете да използвате и него. Добавете червения пипер, 1 чаена лъжица сол, почистените и нарязани на ситно домати. Оставете ястието да ври на слаб огън. След около 5-10 минути телешкото с грах ще е готово.
Източник: supichka.com