Постен ориз с коприва


Постен ориз с коприва
Снимка: iStock

Копривата е изключително полезна (научете повече тук), затова днес ще ви предложим рецепта с нея. 

Необходими продукти за 2 порции:

400 гр коприва

30 гр ориз

4 с.л. олио

1 глава лук

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете добре измитата коприва и я попарете. Нарежете стария лук, след което го сложете да се задуши в нагорещеното олио. Прибавете нарязаната коприва и оставвте да се задуши. 

Сложете измития ориз, разбъркайте няколко пъти, поръсете с черен пипер и залейте с хладка вода. Ястието се посолява и се оставя да ври на тих огън или се пече на фурна. За да бъде по-сочно, сложете вода в съотношение 1:4 (или 1:5). Готовото ястие трябва да се поднесе веднага след приготвянето му. Ако водата е повече от 1:3 и ястието се остави да стои от обяд до вечерта, оризът се разкашква. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама