Ризото с шафран


Ризото с шафран
Снимка: harryandlexy.com

Няма да ви отнеме почти никакво време за приготвянето и е идеална за основно ядене или като гарнитура.

Необходими продукти:

250 гр ориз арборио

200 мл бяло вино

50 гр пармезан

30 гр заквасена сметана

25 гр масло

20 мл зехтин

1 кубче зеленчуков бульон

1 гр шафран

1 ч.л. сол

1 скилидка чесън

1/2 глава лук

1/4 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете лука и чесъна и нарежете на ситно. Настържете пармезана.

Пригответе си зеленчуковия бульон като го разтворите в 550 мл вода.

В дълбок тиган загрейте зехтина.

Запържете до златисто лука и чесъна. Намалете котлона на средна температура.

Прибавете ориза и запържете за кратко.

Загасете с бялото вино. Бъркайте непрекъснато, докато оризът попие всичко.

Добавете малко от бульона и шафрана (отделете малко за декорация) и бъркайте до пълното им поемане от ориза. Продължавайте да добавяте по малко, докато свърши бульонът и оризът е станал мек, но не се е скашкал.

Изключете котлона. Добавете в ориза сметаната, маслото, пармезана, солта и пипера. Разбъркайте, затворете с капак и оставете още няколко минути. Сервирайте топло.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама