Подправките придават не само по-добър вкус на киселите краставички, но и ги правят по-хрупкави. Нашите баби са разчитали на цял набор от подправки при консервирането на краставици за зимата. Ето какво задължително трябва да сложите в буркана:
Копър
Добавете не само листенца копър, но и цели съцветия. Тази подправка не само придава невероятен вкус на краставичките, но и ги прави по-хрупкави.
Листа от касис
Много домакини смятат за задължително използването на листа от касис при консервирането на краставици.
Хрян
Листата и семената на хряна ще придадат на краставиците уникална горчивина. Освен това ще ги направят по-хрупкави.
Черешови и дъбови листа
Черешовите листа са източник на танини, които имат стягащ ефект, а дъбовите листа единствено засилват този ефект.
Босилек
Тази подправка придава на саламура уникален вкус и аромат.
Освен това можете да добавите листа от целина, карамфил, естрагон, див чесън или мащерка.