Бърза, лесна рецепта за мъфини за всички, които обичат ягоди и шоколад.
Необходими продукти:
3 яйца
125 гр краве масло
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.ч. брашно
2 с.л. неподсладено какао
ягоди
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Маслото се разтопява и се прибавя при непрекъсно разбиване към яйчната смес (внимавайте да не е горещо). Киселото мляко, в което е угасена содата, също се добавя.
Брашното и какаото се пресяват.
Миксерът се заменя с дървена лъжица и брашното с какаото се прибавят постепенно към сместа при непрекъснато бъркане, докато се постигне консистенция на гъсто кейково тесто.
Форми за мъфини се намазват с мазнина и тестото се разпределя в тях (пълнете не повече от 2/3 от обема на формите).
Оваляйте ягодите в кристална захар и поставете върху тестото във всяка от формичките. Овалването в захар помага плодовете да не падат на дъното при печене. Ефектът е много по-добър, отколкото ако се овалват в брашно.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато дървена клечка забодена в тестото не излезе чиста.
Оставете мъфините във формичките 10-тина минути преди да ги извадите върху решетка да изстинат.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg