Една вариация на любимите ни кюфтета. Този път от пилешко месо и със сирене.
Необходими продукти:
600 г пилешка кайма (смлени пилешки гърди)
2 моркова
2 яйца
50 г мляно ленено семе
50 г овче сирене по желание (може да замените с извара, тофу, кашкавал)
30 г сурово белено слънчогледово семе
подправки по избор
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Измийте и настържете морковите. Натрошете сиренето.
В голяма купа разбъркайте до хомогенност всички продукти.
Застелете плоска тава с хартия за печене, оформете кюфтенца от сместа и ги подредете върху хартията.
Изпечете кюфтенцата за около 30 минути или докато пригобият приятен златист загар.
Поднесете с гарнитура по избор.
Източник: foodieboulevard.com