Една свежа и доста нетрадиционна идея как да приготвите пилешките гърди. Гнездата се приготвят изключително лесно и предоставят огромна свобода за импровизации и адаптации.
Необходими продукти:
За гнездата:
400 г пилешко филе от гърди
2 яйца
100 г овесени ядки
сол на вкус
За плънката:
50 г спанак
50 г нахут от буркан
1-2 печурки
сол на вкус
подправки по избор
По желание: жълтък за декорация в центъра на гнездата
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете плитка тава с хартия за печене.
Нарежете пилешките гърди на кубчета.
Разбъркайте пилешките кубчета, овесените ядки, двете яйца и солта до постигане на еднородна смес.
Оформете кюфтенца от горната смес, подредете ги в тавата и притиснете центъра на всяко кюфте с пръст, така че да оформите гнездо.
Изпечете гнездата за 20 минути или до златисто.
За плънката: с помощта на чопър, блендер или кухненски робот блендирайте продуктите за плънката.
Извадете гнездата от фурната и ги напълнете с плънката. По желание добавете по един жълтък в центъра на гнездата и ги върнете във фурната за още 5-6 минути.
Поднесете гнездата топли.
Източник: foodieboulevard.bg