Вкусно предложение за любителите на пилешко месо.
Ако и вие решите да си приготвите това изкушение, ще е хубаво да приготвите плънката няколко часа по-рано или на предния ден.
Необходими продукти:
4 големи пилешки гърди (половинки) – около 600-700 гр
2 филии стар бял хляб
4 с.л. брашно
1 яйце
олио – за пържене
за плънката:
125 гр масло
50 гр бекон на ленти
50 гр червени сушени домати от буркан (накиснати)
2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Извадете и оставете маслото да омекне на стайна температура.
Изпържете бекона в тиган. Извадете и оставете върху кухненска хартия да изстине.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Нарежете и доматите. Нарежете на ситно бекона.
Изсипете маслото в купичка. Добавете му бекона, доматите и чесъна и разбъркайте добре, докато се смесят хубаво. Прехвърлете сместа върху предварително отрязано парче стреч фолио. Увийте като бонбон и оформете руло. Пъхнете в хладилника да стегне.
Измийте пилешките гърди.
Сипете олио в дълбок тиган – олиото трябва не само да покрива дъното, но и да е поне 1 см. дълбоко. Пуснете фурната да се загрява на 175° С. Пригответе си и тавичка за печене.
Разбийте яйцето в купичка. В друга чиния сипете брашното. Отрежете кората на хляба и натрошете средата на малки трохи в друга чиния. Пуснете олиото да се загрява. Извадете маслото от хладилника и го нарежете на 4 равни части.
Вземете една от пилешките гърди и я сложете върху дъска, като я поставите с гладката страна надолу.
С остър нож направете дълбок разрез по дължина на пилето, така, че да се получи нещо като „джоб“. Пъхнете вътре едно от маслените парчета и затворете „джоба“. Повторете и с останали пилешки гърди.
Оваляйте пилето първо в брашното, после в яйцето и накрая в трохите. Сложете във вече горещото олио и запържете за около 2 минути от всяка страна – трябва да се получи хубава златна коричка.
Сложете изпържените пилешки гърди в тавичката и пъхнете във фурната за около 15 минути. Извадете, когато ви харесва цвета на коричката.
Източник: harryandlexy.com