С тази рецепта ще блеснете пред гостите си (и не само).
Необходими продукти:
1 голямо пиле
1 кафена чашка олио
1 кафена чашка разтопено краве масло
150 гр пушени гърди
3 моркова
500 гр картофи
2 главички чесън
мащерка и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито пиле се намазва със смес от предварително счукания чесън, 1/2 от маслото и сол.
Пушените гърди се нарязват на малки кубчета, бланшират се във вряща вода, изваждат се и се запържват в сухо тиганче.
В дълбока тавичка или в тенджера се сгорещява 1 супена лъжица от мазнината и се запържва от всички страни до златисто оцветяване на пилето. След това се прибавят последователно пушените гърди, морковите и картофите, подправките и 1 чаена чаша вода. Ястието се задушава във фурната около 20 минути, като пилето често се обръща, а останалите продукти се размесват чрез разклащане на тавичката. При поднасяне пилето се полива със соса от тавичката.