Пиле със зеленчуци, задушено във фурна


Пиле със зеленчуци, задушено във фурна
Снимка: iStock

С тази рецепта ще блеснете пред гостите си (и не само).

Необходими продукти:

1 голямо пиле

1 кафена чашка олио

1 кафена чашка разтопено краве масло

150 гр пушени гърди

3 моркова

500 гр картофи

2 главички чесън

мащерка и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистеното и измито пиле се намазва със смес от предварително счукания чесън, 1/2 от маслото и сол.

Пушените гърди се нарязват на малки кубчета, бланшират се във вряща вода, изваждат се и се запържват в сухо тиганче.

В дълбока тавичка или в тенджера се сгорещява 1 супена лъжица от мазнината и се запържва от всички страни до златисто оцветяване на пилето. След това се прибавят последователно пушените гърди, морковите и картофите, подправките и 1 чаена чаша вода. Ястието се задушава във фурната около 20 минути, като пилето често се обръща, а останалите продукти се размесват чрез разклащане на тавичката. При поднасяне пилето се полива със соса от тавичката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама