Крехки пилешки пържоли на фурна със сметана и гъби


Крехки пилешки пържоли на фурна със сметана и гъби
Снимка: iStock/Guliver

Тези пържоли са много лесни за приготвяне и са идеални за забързаното ежедневие.

Необходими продукти:

10 броя пилешки пържоли

3 яйца

250 мл сметана

200 гр гъби

кашкавал

черен пипер

червен пипер

мащерка

розмарин

чесън на прах

сол

КРЕХКИ ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ НА ФУРНА

Начин на приготвяне:

Запържваме гъбите в малко масло. Разбиваме яйцата със сметаната, добавяме сол, черен пипер, чесън на прах, розмарин и мащерка. Поставяме пържолите и гъбите в получената смес. Прибираме в хладилник за 2 часа. След което изваждаме пържолите и ги нареждаме в тава. Поливаме ги с останалата смес. Поръсваме всяка пържола с настърган кашкавал и червен пипер. Печем в предварително загряла фурна на 190° за 25 минути.

Поднасяме с печени картофи или друга гарнитура по избор.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама