Тези пържоли са много лесни за приготвяне и са идеални за забързаното ежедневие.
Необходими продукти:
10 броя пилешки пържоли
3 яйца
250 мл сметана
200 гр гъби
кашкавал
черен пипер
червен пипер
мащерка
розмарин
чесън на прах
сол
КРЕХКИ ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ НА ФУРНА
Начин на приготвяне:
Запържваме гъбите в малко масло. Разбиваме яйцата със сметаната, добавяме сол, черен пипер, чесън на прах, розмарин и мащерка. Поставяме пържолите и гъбите в получената смес. Прибираме в хладилник за 2 часа. След което изваждаме пържолите и ги нареждаме в тава. Поливаме ги с останалата смес. Поръсваме всяка пържола с настърган кашкавал и червен пипер. Печем в предварително загряла фурна на 190° за 25 минути.
Поднасяме с печени картофи или друга гарнитура по избор.