Вижте как се приготвя тази рецепта стъпка по стъпка.
Необходими продукти
1 пиле, около 1 кг
300 гр ориз (1 1/2 чаени чаши)
125 гр краве масло
200 гр кромид лук или праз (3-4 глави)
сол, черен пипер, чесън и оцет на вкус
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на парчета и се сварява, като се посолява след кипването на водата. Ситно нарязаният лук се задушава до омекване в 2/3 от мазнината, залива се с 4 1/4 чаени чаши бульон от пилето (ако е необходимо се долива топла вода) и се кипва. Прибавят се оризът и се вари 2-3 минути, след което се изсипва в тавичка. Отгоре се нарежда месото и се поръсва с черния пипер. Ястието се слага във фурната да се запече. Изважда се, преди оризът да е поел всичката вода, и се покрива с хартия/кърпа, за да се задуши. Полива се със скучания чесън, разреден с малко оцет и 2-3 супени лъжици бульон, и останалото леко запържено масло. По желание може да поръсите ястието с нарязан магданоз.