Сочни пилешки кюфтета с гъби


Сочни пилешки кюфтета с гъби
Снимка: iStock/Guliver

Пилешките кюфтета са по-здравословна алтернатива на познатите ни кюфтета от свинско и телешко месо. Ако искате да разнообразите менюто си с тях, ще са ви необходими следните продукти за изпълнението на предложената от нас рецепта:

пилешко филе - 800 грама

гъби от консерва - 150 грама

яйце - 1 брой

глава лук

маслини без костилки - 10 броя

галета - 4-5 лъжици

подправки - розмарин, риган, червен и черен пипер

сол на вкус

олио

брашно - половин чаша

Начин на приготвяне:

Смелете месото. Ако не разполагате с месомелачка, може да използвате блендер.

Почистете лука и го настържете на ситно ренде.

Нарежете маслините на ситно и ги смесете с лука и гъбите.

Прибавете тази смес към пасираното месо. Добавете подправките и солта. Разбъркайте добре.

От сместа оформете кюфтета със средна големина и ги оставете за около половин час в хладилник, за да се стегнат.

Разбийте яйцето.

Оваляйте кюфтетата първо в брашното. След това ги потопете в разбитото яйце, а накрая и в галетата.

Изпържете кюфтета в тиган или ги изпечете във фурната.

Готовите кюфтета може да поднесете със салата от сезонни зеленчуци, гарнитура от варени картофи или задушен ориз със зеленчуци.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама