Приготвено по този начин пилето става изключително крехко и ароматно.
Необходими продукти:
4 бр пилешки гърди
60 г кашкавал
30 мл. зехтин
4 филии пълнозърнест хляб
2 скилидки чесън
връзка пресен босилек
връзка пресен магданоз
шепа прясна мащерка
черен пипер
сол
продукти за салатата:
1 зелена салата
1/2 ч.ч. киноа
1 розов домат
1 авокадо
1 сварено яйце
връзка пресен босилек
дресинг:
30 мл зехтин
2 ч.л. едрозърнеста горчица
1 ч.л. течен мед
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. сусам
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Разрежете пилешките гърди хоризонтално на две.
Сложете продуктите за провансалската коричка в блендера и ги смелете на трохи.
Изсипете ги в плитка чиния. Леко полейте пилешките гърди със зехтин и ги натопете в трохите, така че добре да полепнат от двете страни.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Печете 20 минути, до готовност.
Сварете киноата във вода в съотношение 1:2 вода. Сварете яйцето. Охладете ги.
Измийте и нарежете салатата. Добавете киноата. Нарежете домата, авокадото, босилека и свареното яйце.
В малко бурканче с капак смесете всички съставки за дресинга и силно разклатете. Полейте салатата.
Поднесете пилешките филенца с провансалска коричка с пъстра салата от киноа.
Източник: vkusnoteka.bg