Пиле с провансалска коричка


Пиле с провансалска коричка

Приготвено по този начин пилето става изключително крехко и ароматно. 

Необходими продукти:

4 бр пилешки гърди

60 г кашкавал

30 мл. зехтин

4 филии пълнозърнест хляб

2 скилидки чесън

връзка пресен босилек

връзка пресен магданоз

шепа прясна мащерка

черен пипер

сол

продукти за салатата:

1 зелена салата

1/2 ч.ч. киноа

1 розов домат

1 авокадо

1 сварено яйце

връзка пресен босилек

дресинг:

30 мл зехтин

2 ч.л. едрозърнеста горчица

1 ч.л. течен мед

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. сусам

1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Разрежете пилешките гърди хоризонтално на две.

Сложете продуктите за провансалската коричка в блендера и ги смелете на трохи.

Изсипете ги в плитка чиния. Леко полейте пилешките гърди със зехтин и ги натопете в трохите, така че добре да полепнат от двете страни.

Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Печете 20 минути, до готовност.

Сварете киноата във вода в съотношение 1:2 вода. Сварете яйцето. Охладете ги.

Измийте и нарежете салатата. Добавете киноата. Нарежете домата, авокадото, босилека и свареното яйце.

В малко бурканче с капак смесете всички съставки за дресинга и силно разклатете. Полейте салатата.

Поднесете пилешките филенца с провансалска коричка с пъстра салата от киноа.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама