Пиле фрикасе от тефтера на баба


Пиле фрикасе от тефтера на баба
Снимка: iStock

Тази бабина рецепта за пиле фрикасе ще ви върне в детството ви и със сигурност ще влезе в седмичното ви меню.

Начина приготвяне на пиле фрикасе:

пиле бройлер

1 глава стар лук

1 морков

1 парче корен целина

100 г краве масло

3 с.л. препечено брашно

2 яйца

400 г кисело мляко

лимон

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

магданоз

Вижте още: Трябва да го опитате: Пататник по родопска рецепта

Начин на приготвяне:

Сложете почистеното пиле от кожата в тенджера със студена и посолена вода и поставете на котлона. Добавете нарязаните на ситно морков, корен целина и лук. След като заври, премахнете образувалата се пяна и намалете на слаб огън. Свареното пиле обезкостете на малки късчета месо, а бульона запазете.

В тиган разтопете маслото и запържете накъсаното месо до лек златист цвят и го преместете в чиния.

В купа направете застройката, като смесите разбитите яйца с киселото мляко и препеченото брашно, разбъркайте до гладка еднородна смес.

Добавете към застройката няколко черпака от горещия бульон до уравновесяване на температурите в двата съда и сипете застройката към бульона.

Прибавете и запърженото месо, лимоновия сок и разбъркайте, след като заври, отнемете тенджерата от огъня. Преди сервиране поръсете фрикасето с черен пипер и ситно нарязан магданоз на вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама