Пица на тиган


Пица на тиган
Снимка: foodieboulevard.com

Пицата може да бъде тотално несъвместима с всякакви опити за здравословно хранене. Но може и да не бъде. Омлетицата се приготвя на принципа на омлета, защото базовият продукт са яйца. Само че не се сгъва, а цялата плънка се разпределя отгоре и се поднася като пица.

Необходими продукти:

За основата:

5 яйца

3-4 с.л. брашно по избор (или овесени трици, протеин на прах, млени овесени ядки, мляно ленено семе и т.н.

За топинга (по желание и според предпочитанията):

сирене

кашкавал

домати

гъби

маслини

спанак

шунка/филе

нахут

подправки

Начин на приготвяне:

Измийте и подгответе предварително продуктите за топинга, за да са под ръка.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на слаб огън (например 3 от 9). При нужда – намазнете леко дъното с масло или зехтин за готвене, за да не залепва омлетицата.

Разбъркайте добре продуктите за основата до хомогенност.

Изсипете в тигана продуктите за основата и изчакайте минута-две, докато видите, че краищата започват плавно да се втвърдяват.

Постепенно подредете избраните продукти за топинга върху основата в количество по ваш избор, като ги аранжирате по желание.

При възможност захлупете омлетицата с капак за по-равномерно изпичане и гответе на тих до среден огън за около 10-12 минути, като периодично използвате шпатула, за да се уверите, че основата не е залепнала за дъното.*

Внимателно освободете омлетицата и я плъзнете върху плато с подходящи размери.

Поднесете веднага или след охлаждане.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама