Тези мини пици са подходящи за следобедна закуска в някой мързелив спокоен ден, но също така са и предостатъчни за вечеря за двама или като предястие за гости.
Необходими продукти за 20 броя:
1 бр бутер тесто (275 гр)
120 гр кашкавал
100 гр свинска шунка
60 гр гауда
60 мл доматено пюре
1 с.л. доматен концентрат
1/4 ч.л. босилек
1/4 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. риган
1/4 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Извадете бутер тестото от хладилника и го оставете половин час на стайна температура.
Сипете доматеното пюре в купичка. Добавете доматения концентрат и подправките и разбъркайте соса.
Настържете двата вида кашкавал (не е необходимо ако е предварително нарязан на тънки шайби).
Пуснете фурната да се загрява на 180ºC. Пригответе си тава за печене. Намажете я с олио или я покрийте с хартия за печене.
Разгънете тестото. Изсипете отгоре доматения сос и го разнесете внимателно и равномерно върху цялата повърхност на тестото като оставите ненамазана една лента (около 2см. широка) от единия дълъг край.
Подредете върху тестото шунката и поръсете отгоре с настъргания кашкавал (или подредете шайбите).
Намажете с вода свободната лента от тестото с ръка или четка. Навийте по дължина на нестегнато руло като започнете от "пълния" край към празната лента. Притиснете леко лентата с пръсти, за да се затвори рулото и да не се отвори по време на печене.
Нарежете с остър нож рулото на филийки с дебелини от около 1,5 см. (или на общо 20 филийки). Поставете охлювчетата върху тавата. (При рязането са се сплескали, но с пръсти ги разтеглете обратно да добият кръгла форма). Оставете разстояние между пиците, тъй като се раздуват по време на печенето.
Печете около 25 минути. При желание сервирайте с някакъв дип или кетчуп.
Източник: harryandlexy.com