През лятото ни се хапват по-леки храни, затова днес ви представяме една вкусна алтернатива на традиционната пица с блат от тесто. В тази рецепта вместо брашно се използват тиквички.
Необходими продукти:
4-6 по-малки тиквички, настъргани
1 чаена лъжичка сол
1/3 чаша настърган пармезан или кашкавал
1/4 чаша нахутено брашно
1/3 чаша настъргано сирене
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 чаена лъжица сух риган
1 чаена лъжица сух босилек
1 яйце
зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 260 градуса.
В голяма купа сложете настърганите тиквички и посипете със солта. Оставете настрана за 10-15 минути, след което изстискайте сока.
Към тиквичките прибавете пармезана/кашкавала, брашното, сиренето, чесъна, босилека, ригана и яйцето. Объркайте много добре.
Сложете хартия за печене в тавичка, поставете сместа отгоре и оформете с ръце кръг с дебелина около 2,5 см. Печете 8-10 минути или докато започне леко да покафенява. Извадете, нарежете отгоре домат и настържете около 100 грама кашкавал (може да го замените и с моцарела). Допечете още 5-6 минути, извадете и посипете с прясна рукола.