Пица с блат от тиквички


Пица с блат от тиквички
Снимка: iStock/Guliver

През лятото ни се хапват по-леки храни, затова днес ви представяме една вкусна алтернатива на традиционната пица с блат от тесто. В тази рецепта вместо брашно се използват тиквички.

Необходими продукти:

4-6 по-малки тиквички, настъргани 

1 чаена лъжичка сол

1/3 чаша настърган пармезан или кашкавал

1/4 чаша нахутено брашно

1/3 чаша настъргано сирене

1 скилидка чесън, нарязана на ситно

1 чаена лъжица сух риган

1 чаена лъжица сух босилек

1 яйце

зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 260 градуса. 

В голяма купа сложете настърганите тиквички и посипете със солта. Оставете настрана за 10-15 минути, след което изстискайте сока.

Към тиквичките прибавете пармезана/кашкавала, брашното, сиренето, чесъна, босилека, ригана и яйцето. Объркайте много добре.

Сложете хартия за печене в тавичка, поставете сместа отгоре и оформете с ръце кръг с дебелина около 2,5 см. Печете 8-10 минути или докато започне леко да покафенява. Извадете, нарежете отгоре домат и настържете около 100 грама кашкавал (може да го замените и с моцарела). Допечете още 5-6 минути, извадете и посипете с прясна рукола.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама