Засищащо зимно ядене за всички любители на свинското месо.
Необходими продукти:
2 кг обезкостен, свински джолан
2 моркова
3 глави чесън
200 мл червено вино
3 стръка прясна мащерка
3 стръка пресен розмарин
3 листа дафинов лист
1 с.л. Дижонска горчица
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол
50 мл зехтин
50 г масло
Начин на приготвяне:
Почистете месото от мазнини. Почистете едната глава чесън на отделни скилидки. Направете малки разрези в месото с острието на ножа и пъхнете скилидките чесън безразборно.
Поръсете със сол, чесън пипер и червен пипер. Намажете месото с горчицата, полейте със зехтин. Обелете и нарежете два моркова на кръгчета, а останалите две глави чесън разрежете през средата и ги сложете на две половини в гювеча.
Поставете вътре дафиновите листа, мащерката и розмарина на стръкчета. Полейте с червеното вино и затворете капака.
Печете на 200 градуса един час, след което намалете на 160 градуса, отворете капака и сложете няколко парченца масло върху месото, полейте с бульона, след това затворете капака и печете на бавен огън още два часа, до готовност.
Източник: vkusnoteka.bg